Усмивката е едва ли не първото нещо, на което

...
  Усмивката е едва ли не първото нещо, на което
Коментари Харесай

9 факта за зъбите, които трябва да знаете

 

 усмихнат-клоун

Усмивката е надали не първото нещо, на което обръщаме внимание при запознанство. И постоянно първото усещане зависи от положението на неговите зъби. Грижете се за зъбите си вярно и те ще се грижат за вас!

Тайната на здравите зъби е флуорът

Доказано е, че флуорът предотвратява образуването на кариеса и обръщат процеса на разлагане на зъбите в ранен стадий. Точно по тази причина го прибавят в пастата за зъби и даже в питейната вода.

Плаката се втвърдява и образува зъбен камък

И да се отстранява е доста мъчно. Плаката може да се чисти независимо, само че зъбният камък би трябвало да се отстранява при ортодонт.

Честият банкет на храна вреди на зъбите

Колкото повече храната контактува със зъбите, толкоз повече има опция да се развият бактерии.

Сухотата в устата провокира растежа на бактериите

Слюнката не е изключително приятна, само че тя е потребна за устната празнина. Тя оказва помощ за обезвреждане на киселините и предотвратява натрупването на бактерии.

Захарта унищожава зъбите

Бактериите в устната празнина употребяват захарта за производството на киселина, която унищожава зъбите и в следствие се образуват дупчици.

Зъбите би трябвало да се чистят два пъти дневно

Ако сте пили питиета с висока киселинност, би трябвало да изчакате половин час преди да хванете четката за зъби. Киселината отслабва зъбния гланц и чистенето на зъбите незабавно по-късно може да навреди.

Прекалено усърдното миене на зъби може да навреди

Лесно можем да се престараем в миенето – емайлът се изхабява и венците стартират да кървят. Ако космите на четката бързо се изхабят, значи сте натискали прекомерно мощно.

Зъбите ви са неповторими

Точно както отпечатъците на пръстите и ретината, зъбите ви са неповторими и по тях можете да бъдете разпознати. Зъбите се разграничават даже при близнаците.

Възпалението на венците може да докара до загуба на зъби

Гингивитът се демонстрира със зачервени, подути и кървясали венци. Ако бъде изтърван, зъбите ви могат да паднат. Други затруднения включват диабет, инфаркт, инсулт и даже заболяване на белите дробове. Погрижете се за зъбите, коства си!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР